Volg ons op Twitter | home | contact

Rijwoning 1966-1975  [terug]

Situatie overzicht

Autocad tekening rijwoning 1968

Algemene omschrijving

Onze woning in de regio Rijnlanden is van het bouwjaar 1968. Deze referentiewoning is een typische 4-kamer tussenwoning uit zijn bouwtijd. De woning heeft een vloeroppervlak van van ongeveer 114 m2.

 

rijwoning 1968

*Rijwoning bouwjaar 1968

Houtrot van begane grondvloeren en balken zijn een veel voorkomend probleem. Zeker in gebieden met hoge grondwaterstanden. Door de grootte hoeveelheid ongeïsoleerde houten delen en sterk ventilerende kruipruimten kunnen deze woningen vanuit de referentie een hoog geasverbruik hebben.

Bouwkundig

 De vloeren zijn opgebouwd uit houten balken met een houten vloer. Er is een betonnen fundering, gemetselde woningscheidende wanden en de buitengevel is voorzien van houten panelen aan de voor en achterzijde.

Deze woning is reeds voorzien van dubbel glas met kierafdichting. Verder is de woning niet voorzien van vloer, spouw en dakisolatie.

Installatietechnisch

De woning is voorzien van een centrale verwarming, een verbeterd rendement ketel (VR) uit 1998 in combinatie met radiatoren. De woning heeft een onverwarmde zolder c.q. vliering. De warmwatervoorziening komt uit de eerder genoemde combi cv-ketel.

De woning ventileert op een volledige natuurlijke wijze. Natuurlijke toevoer en natuurlijke afvoer (door middel van een bouwkundig kanaal).

 

En van de participanten

Copyright © Duurzame Renovatie Netwerk - Website eigendom van E&B Engineering en Bouwbegeleiding BV - Realisatie: Vextra internet solutions