Volg ons op Twitter | home | contact

Photo-voltaisch  [terug]

Klik rechts op de ster, en vraag de vrijblijvende
onderzoeksfase aan.

Photovoltaïsch

Een fotovoltaïsche cel, ook wel PV-cel genoemd (van de engelse versie Photovoltaïsch), is het bekendste en de meest toegepaste type zonnecel.

Het voornaamste deel van een doorsnee fotovoltaïsche cel is een stukje halfgeleidend materiaal, met een scheidingsvlak tussen een "positieve en negatieve laag". De elektrische stroom kan maar in één richting door de zonnecel lopen. Als er zonlicht (elektromagnetische straling) op de zonnecel valt, worden er elektronen losgestoten. Die gaan dus in de gewenste richting bewegen. De beweging van alle losgemaakte elektronen samen is de elektrische stroom die door de zonnecel loopt.

Gelijkstroom opwekking

Een zonnepaneel levert gelijkstroom. Het kan aangesloten worden op een inverter om wisselstroom te krijgen. De energie kan meteen gebruikt worden door aangesloten apparaten. Er kan ook een accu mee opgeladen worden. Opslaan op een batterij is enkel nuttig indien er geen netstroom ter beschikking is, bijvoorbeeld voor lichtbakens en signalisatie. Als een PV-paneel op het lichtnet aangesloten is, kan het daar eventueel stroom aan leveren.

 

Vrijblijvende onderzoeksfase aanvragen

Copyright © Duurzame Renovatie Netwerk - Website eigendom van E&B Engineering en Bouwbegeleiding BV - Realisatie: Vextra internet solutions